Weg met grijs

Voor Engels (Engelse Republiek) en taal (Zuider Taalgebied) is een nieuw spel toegevoegd: Weg met grijs. In dit spel moeten kinderen de juiste vertaling kiezen. Als ze het goed doen verandert een saai, grijs landschap langzaam in een kleurrijk geheel. Voor Engels staan de thema’s tijd, feest en lichaam online en in het Zuider Taalgebied een spel voor het oefenen van afkortingen. De spellen zijn adaptief en geschikt voor groep 5 (gemiddeld genomen) t/m de brugklas.

Mijn Speellokaal heet vanaf nu Eduschool

Het is zover. Zoals al eerder werd aangekondigd heeft Mijn Speellokaal een nieuwe naam, namelijk Eduschool. De naamsverandering is gepaard gegaan met een nieuw logo, een nieuwe look-and-feel en een nieuwe website.

Nieuwe verhalen voor 1-2-3-lezen online

Het voor-, koor- en doorlezen wordt geoefend in ons huidige spel 1-2-3-lezen. Er stonden al veel verhalen online, maar er zijn nu nog meer verhalen bij gekomen, o.a. over de herfst, Sint Maarten en over pinguïns.

Van dun naar dik

Er waren al 3 spellen van Boemeltreintje voor het oefenen met kleurschakeringen. Nu zijn er ook twee spellen bijgekomen om te oefenen met dun en dik. De onderwerpen zijn bos en tuin.

Honingraat in Natuurrijk

Vanaf nu is het spel Honingraat ook in Natuurrijk te vinden. Er zijn drie varianten: dieren, kriebelbeestjes en bloemen. De spellen zijn geschikt voor de leeftijd 4 t/m 13 jaar, ze zijn adaptief en beginnen op het niveau dat past bij de klas waar het kind in zit.