Typecursus

Een welkome uitbreiding binnen Eduschool: een complete typecursus. Leerlingen kunnen in hun eigen tempo blind leren typen met tien vingers. Tijdens iedere oefening is het toetsenbord op het scherm in beeld en wordt per letter aangegeven met welke vinger een bepaalde toets moet worden aangeslagen.

Weg met grijs

Voor Engels (Engelse Republiek) en taal (Zuider Taalgebied) is een nieuw spel toegevoegd: Weg met grijs. In dit spel moeten kinderen de juiste vertaling kiezen. Als ze het goed doen verandert een saai, grijs landschap langzaam in een kleurrijk geheel. Voor Engels staan de thema’s tijd, feest en lichaam online en in het Zuider Taalgebied een spel voor het oefenen van afkortingen. De spellen zijn adaptief en geschikt voor groep 5 (gemiddeld genomen) t/m de brugklas.

Mijn Speellokaal heet vanaf nu Eduschool

Het is zover. Zoals al eerder werd aangekondigd heeft Mijn Speellokaal een nieuwe naam, namelijk Eduschool. De naamsverandering is gepaard gegaan met een nieuw logo, een nieuwe look-and-feel en een nieuwe website.

Nieuwe verhalen voor 1-2-3-lezen online

Het voor-, koor- en doorlezen wordt geoefend in ons huidige spel 1-2-3-lezen. Er stonden al veel verhalen online, maar er zijn nu nog meer verhalen bij gekomen, o.a. over de herfst, Sint Maarten en over pinguïns.

Van dun naar dik

Er waren al 3 spellen van Boemeltreintje voor het oefenen met kleurschakeringen. Nu zijn er ook twee spellen bijgekomen om te oefenen met dun en dik. De onderwerpen zijn bos en tuin.